Muž kubánský

24.05.2018 17:05

Začala jsem ve volném čase studovat. Ne snad, že bych jej měla tolik anebo že bych se chtěla vrátit do školy. Moje studium je mnohem prozaičtější. Studuji muže. Předesílám, že pouze pozorováním. To, že muži jsou z Marsu, to už víme. To, že je tu ale pododrůda může kubánského, je výsledek mého zkoumání.  Při porovnání základních parametrů jsem došla k několika výrazným rozdílům.

Muž z Marsu pracuje, jednou za měsíc donese výplatu, chodí občas s kamarády na fotbal či do hospůdky. Většinu času se zdržuje doma. Jak víme z "Cavemana", obhospodařuje svůj koutek mimo dům, což bývá obvykle garáž, dílna anebo jiný, pro ženy nezajímavý prostor. Věnuje se svým koníčkům, opravuje dům. Oproti tomu muž kubánský většinou pracuje. Výplatu řeší spíše den ode dne tak, aby bylo z čeho nakoupit.  S kamarády se setkává neustále a nejlépe na rohu ulice, kde se houfují, debatují a popíjejí. Ještě raději se navštěvují doma. Pokřikují před domem, sbíhají se k jeden k druhému a neustále mají co řešit a hlavně, co pít.  Podotýkám, že tento jev jsem u žen nezaznamenala. Společné vycházky na nákupy či do kavárny tady ženy nepěstují. To je doména mužů. Když zmíním, že u nás je to naopak, stává se ze mě třídní nepřítel.

Muž z Marsu svou rodinu miluje, zabezpečuje a spíše pod tíhou ženských argumentů ji vyváží na výlet, dovolenou a jiné aktivity. Své děti má rád a snaží se je systematicky vychovávat. O svou ženu pečuje do výše svých mužských představ, ale už si zvykl kupovat dárky a květiny. Muž kubánský o své rodině miluje hovořit. Zbožňuje své děti láskou rozmazlovací a svou ženu láskou ukazovací, tzn. rád se s ní chlubí. Cokoliv navíc nutno vyžadovat anebo nečekat.

Marťanský druh o sebe pečuje dle potřeby, nutnosti či tlaku své ženy. Oproti tomu muž kubánský je barevný pták, který o svůj zevnějšek pečuje s láskou a rád. Pečlivě oholen, navoněn a ozdoben vyráží do ulic hledat houf jiných fešáků.

Muži z Marsu obvykle dokáží plánovat, organizovat a plnit závazky.  Kubánská pododrůda dokáže vše změnit, přeplánovat a přehodnotit tak, aby z původního nezůstalo nic. Předem plánovat nedokáže, považuje to za snahu ovládání vlastní osoby, a to nestrpí ani když je to pro jeho dobro. Neví, co bude dělat odpoledne, proč se ptáte na víkendové plány, když je teprve čtvrtek?

Marťan tančí medvědí tanec a mlčí. Kubánská pododrůda se vlní v bocích, v ramenou, v těle, prostě všude. Dobře, často a rád. Zapomenete na to, že vám zničil plány, že se drží v houfu a nic neřeší. Tančí,konverzuje a vy roztajete. Tady prostě Marťan nemůže konkurovat. Kubánský muž je barevný pták, který prostě ví, co dělat, aby správně zapůsobil.

Závěr Venušanky zní - tato pododrůda je velmi nebezpečná. Její přirozenost, schopnost  obalit vás do sladkého snu a případně to došperkovat ladným pohybem při melodické hudbě, je obrovská. Výhodou je, že zatímco Marťani jsou všude, kubánská pododrůda je pouze na Kubě a její další rozšiřování se jeví jako nereálné. Chcete-li se s ní setkat, musíte si pro ní dojet. Setkání je na vlastní nebezpečí!